“Курс на єднання з русскім міром”. Які українські виконавці і чиновники брали участь у фестивалі “Слов’янський базар”?

16-19 липня у білоруському Вітебську відбувся музичний фестиваль “Слов’янський базар-2020”, на якому виступили українські виконавці. Про це повідомляє expres.online.

У день відкриття народні артисти України Микола Гнатюк, Наталя Бучинська, Таїсія Повалій і Влад Ситник вийшли на одну сцену з російськими співаками Філіпом Кіркоровим, який підтримує політику Путіна і неодноразово називав Крим російським, та Єлєною Ваєнгою, відданою Кремлеві виконавицею, яка активно гастролює в анексованому Криму.

До складу журі, яке оцінювало молодих виконавців, увійшла народна артистка України Наталія Бучинська. Очолив його одіозний російський виконавець Олег Газманов, який у 2017 році виступав в окупованому Донецьку з піснею “Офіцери, росіяни”, а в 2018 році брав участь у російському концерті, приуроченому до дати окупації Криму. Бучинська навіть публікувала спільні фото зі співаком.

18 липня на фестивалі оголосили Днем України, тоді відбувся концерт із назвою “З Україною в серці”. Глядачів своїми виступами тішили Ірина Білик, Павло Зібров, Таїсія Повалій, Тіна Кароль, Микола Гнатюк, гурт Kazka, квартет “Гетьман”, дует “Кролики”.

Крім того, на фестивалі були присутні посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим і перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Останній навіть виголосив промову від імені президента Зеленського. “Гостинна Білоруська земля зустрічає сьогодні українських митців, які творять свято гарного настрою, справжньої дружби і одвічних цінностей. У мистецтві немає кордонів”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал