Культовому режисеру Ларсу фон Трієру діагностували хворобу Паркінсона

Знаменитому датському режисеру Ларсу фон Трієру діагностували хворобу Паркінсона. Він продовжує роботу та лікується від симптомів.

Про хворобу 66-річного Ларса фон Трієра повідомила його кінокомпанія Zentropa, пише Variety. У заяві сказано, що режисер перебуває «у гарному гуморі та проходить терапію», щоб усунути ранні симптоми захворювання.

При цьому Ларс фон Трієр продовжує роботу над третім сезоном серіалу Королівство: Вихід, який завершить трилогію Королівство.

Відомо, що Ларс фон Трієр візьме участь у кількох обмежених заходах для преси, пов’язаних із виходом серіалу, наприкінці 2022 року. Світова прем’єра Королівство: Вихід відбудеться на Венеційському кінофестивалі у вересні цього року.

Нагадуємо, хвороба Паркінсона – дегенеративне захворювання головного мозку. Вона супроводжується симптомами порушення функції руху, такими як уповільненість рухів, тремор, ригідність та втрата рівноваги. Серед інших ускладнень зниження когнітивних функцій, психічні розлади, порушення сну, біль та ін.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

life.nv.ua