Кримськотатарський телеканал припинив супутникове мовлення через недофінансування з держбюджету

У ніч на 21 грудня 2021 року кримськотатарський телеканал АТR припинив супутникове мовлення у зв’язку з недофінансуванням із держбюджету. Про це інформує detector.media.

Мовник повідомив, що колектив телеканалу не в змозі сплатити заборгованість, що утворилася, перед компанією «Spacecom».

«Внаслідок відключення від супутника основна аудиторія телеканалу – жителі окупованого Криму – дивитися нас, як раніше, вже не зможуть. Керівництво телеканалу АТR докладає зусиль, спрямованих на пошук ресурсів для повномасштабного мовлення, та сподівається, що це відключення тимчасове», – повідомив мовник.

Наразі канал залишається у кабельних мережах України та у додатках цифрового інтерактивного телебачення MEGOGO, Divan TV, OLL TV та Lanet TV і на сайті ATR.ua. Також телеканал продовжує мовлення на YouTube.

АTR – український кримськотатарський телеканал, що спеціалізується на мовленні для жителів Криму. Розпочав мовлення у вересні 2006 року. З червня 2015 року канал веде мовлення з Києва.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У лютому 2021 року Мінреінтеграції повідомило, що змінило механізм фінансування телерадіокомпаній, які мовлять на окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей й окупований Крим. Фінансування з держбюджету відтепер надаватиметься на конкурсній основі для підвищення ефективності та прозорості використання коштів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.