Кримськотатарський телеканал ATR з ночі може припинити мовлення на окупований Крим через недофінансування

Єдиний кримськотатарський телеканал ATR офіційно повідомив, що з 21 грудня 2021 року може припинити супутникове мовлення на тимчасово окупований Крим через істотне недофінансування з боку держави. Про це повідомляє detector.media.

ATR стверджує, що через державне недофінансування канал не може розрахуватися із боргами за супутникове мовлення на тимчасово окуповану територію Криму. Через це є імовірність, що з 00:00 21 грудня ATR вимкнуть з етеру. Канал продовжить мовити в YouTube, кабельних мережах України, в IPTV (MEGOGO, Divan TV, OLL TV та Lanet TV).

Пані омбудсмен Людмила Денісова у своїх соцмережах написала, що це неприпустима ситуація, оскільки мешканці й мешканки окупованого півострова залишаться без ще одного каналу «об’єктивної інформації про сучасну Україну». Через це вона звернулась до Кабінету міністрів України з проханням забезпечити стабільне фінансування ATR.

Вона нагадала, що через проблеми з фінансуванням кримськотатарського мовника на початку 2020 року колектив каналу скоротили на 45%.

З 2015 року трансляція ATR відбувається з Києва.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що у вересні 2020 року Національна рада на прохання компанії «Телевізійна компанія “Атлант-СВ”» (логотип ATR T) дозволила їй тимчасово відступити від умов програмної концепції мовлення у зв’язку із запровадженням карантинних заходів через поширення COVID-19. Однак під час вищезгаданої перевірки було виявлено, що телеканал не дотримався програмної концепції мовлення навіть з урахуванням цього дозволу на тимчасовий відступ.

У липні 2021 року Нацрада винесла попередження ATR T через те, що планова перевірка зафіксувала в ефірі мовника зміну формату, недотримання програмної концепції, а також адреса студії не відповідала умовам ліцензії. Зокрема, формат з інформаційно-просвітницького став культурологічно-просвітницьким.

Фото: ua.news

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.