Кримськотатарський телеканал ATR може припинити мовлення через борги

Кримськотатарський телеканал ATR – єдиний, який відкрито говорить про те, що відбувається в Криму саме для кримського глядача, може припинити мовлення. Причина – відсутність коштів на покриття заборгованості перед компанією, яка здійснює трансляцію на Крим. Формально кошти у каналу були. Але виділили їх з бюджету… 28 грудня.
Про це повідомляє zn.ua  з посиланням на сайт телеканалу.

Як повідомив заступник генерального директора ATR Айдер Муждабаев, в 2019 році з держбюджету України телеканалу повинні було виділити 35 млн. грн. Перший транш коштів прийшов в січні минулого року. Другий транш повинні були виплатити в серпні 2019 року, проте гроші так і не надійшли на рахунок телеканалу.
Муждабаев додав, що через заборгованість у вівторок, 14 січня, був відключений супутниковий сигнал телеканалу. Пізніше його вдалося відновити завдяки допомозі головного рабина України Якова Блайха і міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського.
“Трансляцію нам відключили вранці через заборгованості ATR перед ізраїльською супутникової компанією, яку ми повинні були закрити до Нового року. Але гроші на це були виділені з бюджету в суботу, 28 грудня 2019 року. Ніяких валютних операцій вже було провести неможливо, і ми повернули гроші в бюджет. Після чого вони для нас “обнулились”. Ми б все встигли, якби гроші прийшли ну хоча б в п’ятницю, але хтось вирішив інакше “, – написав Айдер Муждабаев.
Він додав, що недофінансування ATR за минулий рік склало 15 млн. грн.
“Це висять тепер на нас борги за доставку сигналу до Криму і оренду приміщення для каналу в Києві. Що з цим робити, поки, чесно сказати, незрозуміло. Виробництво програм поки скорочено на 90%. Чи виживе єдиний в світі кримськотатарський телеканал, який опинився ізгоєм в своїй країні, – покаже найближчий час “, – зазначив Муждабаев.
Співробітники каналу звернулися за фінансовою допомогою до громадськості.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал