Крилаті новини від «Крилатого Лева»

 
Перша частина Всеукраїнського літературного конкурсу рукописів прози на кращу книгу року «Крилатий Лев»  2017 завершилася.  Авторитетне журі, у складі якого знані письменники і майстри слова, а це: Мирослав Дочинець, Василь Стефак, Юрій Коваль, Ігор Держко, Надія Ковалик, Василь Стецик та автор цих рядків, назвало переможців.
Лауреатом першої премії стала Єва Лотоцька зі Львова з твором «Параноя».
Друга премія і спеціальна відзнака часопису «Дзвін» присуджена Юлії Чернієнко з Херсона за повість «Вирок Міри».
Володарем третьої премії стала Оксана Дрогомирецька з Івано-Франківська за повість «…і в раю вони поцілувались».
Диплом і спеціальну відзнаку отримає Юрій Коцегуб з Полтавщини за повість «Нехай лихо спить».
Диплом і спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйор» як найкращий у конкурсі серед знаних письменників отримає киянин Василь Фольварочний за кінороман «Українська Голгофа».
Диплом і спеціальну відзнаку «За новаторський пошук в жанрі міського фентезі» отримає Наталія Матолінець зі Львова за роман «Варта у грі».
До десятки кращих також увійшли, а отже отримають дипломи Конкурсу:
Ольга Яворська зі Львівщини за повість «Неспалима смерека», харків’янка Людмила Іванець   за збірку  оповідань «ТарганКут», Антоніна Листопад з Луганщини за повість «Фрактура» та Ольга Смольницька з Київщини за збірку «Притчі, казки, оповідання, повісті».
Окрім цього, журі, зважаючи на чисельну участь творчої молоді в цьогорічному конкурсі,  вирішило визначити і найкращувісімку серед молодої плеяди конкурсантів, умовно віком до тридцяти п’яти,  твори  яких упродовж року будуть опубліковані в спеціальних молодіжних числах часопису «Дзвін», власне,  за результатами «Крилатого Лева» 2017, а це:   Олена Дмитерко із Запоріжжя, Маріанна Задорожна зі Львова, Юрій Коцегуб з Полтавщини, Юрій Мартинович зі Львова, Наталія Матолінець зі Львова, харків’янка Людмила Іванець, Ольга Смольницька з Київщини та Юлія Чернієнко з Херсона.
Церемонія  нагородження і представлення книги переможця відбудеться наприкінці року, про що буде повідомлено додатково.
І наостанку  –  організаційна управа «Крилатого Лева» запрошує  до співпраці   провідні видавництва України у питанні видання книг переможців  в серії «Бібліотека конкурсу Крилатого Лева». Контактний тел.: 067 713 68 74.
 

ОЛЕСЬ ДЯК,

засновник конкурсу, голова журі

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал