Крилаті новини від «Крилатого Лева»

 
Перша частина Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози на найкращу книжку року «Крилатий Лев» 2018 завершилася. Авторитетне журі, у складі якого знані письменники і майстри слова: Мирослав Дочинець, Василь Стефак, Юрій Коваль, Надія Мориквас, Олег Фешовець, Надія Ковалик, Богдан Пастух, Ігор Держко та автор цих рядків назвало переможців.
Лауреатом першої премії за збірку філософсько-психологічних есеїв «Поза сценою українських революцій» та володарем спеціальної відзнаки видавництва «Астролябія» став Ігор Скрипник з Києва.
Друга премія і спеціальна відзнака часопису «Дзвін» присуджена Оксані Довгаль із Львівщини за збірку оповідань «Розмаїті історії Малого Міста».
Володарем третьої премії за історичний роман «Галицька Русь» став письменник із Житомирщини Олександр Кухарчук. У нього ще й спеціальна відзнака під назвою «Сеньйор», яка присуджується найкращому в конкурсі серед знаних письменників.
Диплом і спеціальну відзнаку інтернет-видання «Річ» отримає Елеонора Бельська з Кропивницького за збірку оповідань «Рік кішки».
До традиційної десятки також увійшли, а отже отримають дипломи Конкурсу:
Андрій Коваленко з Києва за  роман «Оранжевий годинник», львів’янин Василь Щеглюк за роман «На лезах любові», Наталія Котович з Волині за збірку короткої прози «Все на світі» – вона ж отримає спеціальну відзнаку для молодих авторів, умовно віком до тридцяти п’яти, Юрій Грицишин (Кірнос) зі Львова за повість «Вкрадена Я» (Асистент ангела), Ігор Топоровський з Тернопільщини за збірку новел «Під сузір’ям близнюків» та львів’янин Ігор Гавдьо за повість «Маленька баронеса».
До слова, твори переможної десятки будуть рекомендовані до опублікування в літературних часописах і збірниках, як і найкраща молодь – в спеціальних молодіжних числах часопису «Дзвін».
Організаційна управа «Крилатого Лева» також нагадує про свою готовність до співпраці з провідними видавництвами України. Тож у питанні видання книг в серії «Бібліотека конкурсу Крилатого Лева» просимо звертатися за номером телефону: 067 713 68 74.
Церемонія нагородження і представлення книг переможців відбудеться наприкінці року, про що буде повідомлено додатково.
 

ОЛЕСЬ ДЯК,

голова журі

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал