Кропивницька поетеса презентувала нову книгу

27 квітня в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбулася презентація нової книги кропивницької поетеси Ольги Могильди. Символічно, що третя збірка авторки має назву «Третя ластівка».

Як зазначила поетеса, книга мала бути підписаною до друку саме 24 лютого. Однак, війна змінила плани, а разом із тим – додала до книги ще один доволі об’ємний розділ, у якому представлено антивоєнні вірші, написані за ці два місяці…

Вчителька за освітою і поетеса за покликанням, Ольга Могильда добре відома читачам за збірками віршів «Ілюзія польоту» і «Місія Герди».

Під час заходу виступили учні Ольги Могильди, редакторка книги, поетеса й науковиця Антоніна Царук, голова обласної організації НСПУ Надія Гармазій, поетеса, критикиня, наукова співробітниця Літературно-меморіального музею Івана Карпенка-Карого Антоніна Корінь, автор художнього оформлення книги Павло Вашека та інші.

«Вихід «Третьої ластівки» – добрий знак. Бо культура в час війни – це не менш важливий фронт. Мабуть, кожному з нас крізь роки озивається теплом батьківського подвір’я ластівка, що жила під стріхою… У теплому гніздечку ця передвісниця весни берегла те, що називається маленьким світом гармонії… «Ластівка» Ольги Могильди – це також своєрідна спроба втримати рівновагу між внутрішнім і зовнішнім, а ще – це бойова ластівка, переможна ластівочка. Зрештою, сьогодні лише гаряча серцем українська сміливиця може зібрати вщерть повну залу шанувальників поезії. Це свідчить: деякі речі не лише не зникають під час війни, а й набувають глибших сенсів. Принаймні, це стосується того, що слово – наша зброя, і що життя не можна відкладати на потім, треба жити днем сьогоднішнім і сьогоднішніми болями. Тому – побажаймо мирного неба й широкого розкрилля «Тертій ластівці» та її чарівній авторці!», – зазначається на офіційній сторінці обласної письменницької організації у Facebook.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал