Країна задзеркалля: у Північній Кореї заборонили сміятися і гучно плакати, а недостатньо засмучених “відловлюють” поліцейські

Північна Корея від 17 грудня заборонила сміятися і гучно плакати протягом 11 днів, щоб відзначити 10 років правління Кім Чен Ина та відзначити річницю смерті його батька.

Як інформує tsn.ua, про це повідомляє The Mirror.

Як уточнюється, будь-які ознаки щастя, алкоголю, святкування днів народження були заборонені владою у зв’язку з 11-денним жалобою з нагоди десятої річниці смерті колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра. Крім того, у день смерті лідера 17 грудня північнокорейцям заборонили купувати продукти.

За інформацією видання, у дні минулорічних жалоб громадян у стані сп’яніння заарештовували. За словами місцевих жителів, такі люди вважалися ідеологічними злочинцями.

“Навіть, якщо член вашої сім’ї помирає під час жалоби, вам не дозволяється голосно плакати, а тіло необхідно винести після того, як він закінчиться. Люди не можуть навіть святкувати власні дні народження, якщо вони потрапляють у жалобу”, – поділилися місцеві жителі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Інше джерело з південно-західної провінції Південний Хванхе повідомило їм, що поліція була проінструктована, щоб шукати людей, які мають вигляд не достатньо засмучених.

Траур за Кім Чен Іром відбувається щорічно і зазвичай триває 10 днів, але його було подовжено до 11, щоб відзначити 10 років правління Кім Чен Ина.

До слова, Кім Чен Ір став керівником Північної Кореї після смерті свого батька Кім Ір Сена у 1994 році і очолював країну до 2011 року, доки не помер від серцевого нападу.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.