Кожен третій американець надає перевагу електронним книжкам – дослідження

Частка дорослих американців, які читали друковані книги за останні 12 місяців, як і раніше, перевищує частку, що використовує інші форми, проте тепер 30% кажуть, що вони протягом року читали електронну книгу. Як інформує suspilne.media, про це стало відомо з дослідження читацьких звичок у США від центр Pew Pesearch Centre.

За даними опитування Pew Research Center, проведеного з 25 січня до 8 лютого 2021 року, 75% дорослих американців стверджують, що за останні 12 місяців читали книгу у будь-якому форматі – і цей показник залишається майже незмінним з 2011 року. Друковані книги залишаються найпопулярнішим форматом для читання: 65% дорослих заявили, що читали друковану книгу за останній рік.

Хоча частка читачів друкованих книг та слухачів аудіокниг майже не змінилися у порівнянні з опитуванням Центру 2019 року, проте частка тих, хто читає електронні книги, зросла з 25% до 30%.

В середньому протягом року американці читають приблизно 14 книжок. Медіана опитування склала 5 прочитаних видань. Ці цифри повторюють дослідження 2011 року, коли Центр вперше почав проводити дослідження звичок американців до читання книг.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.