Коштів на незахищені видатки в бюджеті вже немає. Чи буде фінансуватися культура?

Державний бюджет не в змозі обслуговувати всі видатки, передбачені законом на 2020 рік. Про це повідомляє epravda.com.ua.

 

Одразу двоє високопосадовців у Кабінеті міністрів повідомили ЕП, що з 20 листопада Державна казначейська служба (ДКС) зупинила фінансування всіх видатків, крім захищених (зарплати працівників бюджетної сфери, пенсії, соціальні виплати, погашення боргів. – ЕП).

Останні запити від головних розпорядників бюджетних коштів на проведення незахищених видатків ДКС обслугоувала 20 листопада.

У 2019 році на аналогічний крок через перекидання бюджетних коштів і невиконання надходжень від митниці прем’єр-міністр Олексій Гончарук пішов 17 грудня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Через “щільний графік” міністр фінансів Сергій Марченко не знайшов можливості прокоментувати зупинення фінансування видатків з держбюджету. “Казначейство здійснює виконання показників держбюджету та обслуговування інших клієнтів відповідно до законодавства”, – відповіли в пресслужбі Мінфіну.

У Держказначействі на запит ЕП не відповіли.

Зупинка означає, що держава відмовляється від фінансування в першу чергу капітальних видатків (ремонт, реконструкція, будівництво. – ЕП). За підсумками трьох кварталів 2020 року на ці потреби уряд витратив 45,8 млрд грн із запланованих на цей рік 112,6 млрд грн. Тобто за три місяці до кінця року фінансуванню підлягали видатки ще на 66 млрд грн.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.