Корпусу миру виповнилось 60 років

Американській волонтерській програмі «Корпус миру» виповнюється 60 років.

В Україні Корпус миру діє 29 років і за цей час тут пройшло службу 3420 волонтерів, йдеться в повідомленні організації. Про це інформує ukrainian.voanews.com.

«Протягом останніх 29 років Корпус миру США в Україні співпрацював з десятками неурядових організацій по всій країні та підтримував їх в їхній діяльності. Ми надихаємось ентузіазмом та професіоналізмом українських неурядових організацій, та прагнемо і надалі сприяти їхнім ініціативам», – пише Корпус миру в Україні.

Корпус Миру було створено указом президента Джона Кеннеді 1 березня 1961 року. З того часу в рамках програми, більше 240 000 волонтерів служило в 141 країні.

Метою програми було просування миру та взаєморозуміння у світі. В рамках програми, здебільшого молоді американці з вищою освітою, або досвідом, проводять по два роки у країнах, що розвиваються, щоб допомогти з освітніми ініціативами, в сфері охорони здоров‘я, громадського економічного розвитку, сільському господарстві, охороні навколишнього середовища та розвиткові молоді.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.