Корейська ілюстратора отримала найпрестижнішу міжнародну премію в галузі дитячої і підліткової літератури

Журі Меморіальної премії Астрід Ліндґрен присудило нагороду корейській ілюстраторці Хііна Пек (Heena Baek).

Про це, за повідомленням tekstover.in.ua, інформує офіційний сайт Премії.

Хііна Пек – південнокорейська ілюстраторка дитячих книжок та художниця анімаційного кіно. Народилася в 1971 році в Сеулі, знана в своїй країні та далеко за її межами.

Зазвичай церемонія оголошення проходить з багатьма глядачами, але цього року через пандемію захід довелося провести з мінімальною кількістю присутніх. Оголошення транслювали в прямому ефірі з квартири Астрід Ліндґрен у Стокгольмі.

Вручення премії відбудеться на початку червня під час щорічної конференції, присвяченої Астрід Ліндґрен – якщо пандемія не внесе своїх коректив.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На здобуття Премії 2020 року було подано 240 кандидатур, серед них двоє – з України: ілюстраторка Катерина Штанко й письменниця Леся Воронина.

Меморіальна премія Астрід Ліндґрен – найважливіша в світі нагорода в галузі дитячої і підліткової літератури. Премія становить 5 мільйонів шведських крон і щорічно присуджується одному чи кільком лауреатам – письменникам, ілюстраторам, оповідачам та популяризаторам читання. Експертне журі обирає лауреатів з числа кандидатів, висунутих інституціями та організаціями з усього світу. Заснував Меморіальну премію Астрід Ліндґрен уряд Швеції 2002 року.

Торік Меморіальну премію Астрід Ліндґрен одержав бельгійський письменник Барт Моярт.

Фото: alma.se