Конкурс “Книжка майбутнього” розпочав прийом заявок

Сестринський проєкт фестивалю Book Space конкурс “Книжка майбутнього” розпочав цьогорічний прийом заявок. Про це повідомляє bookspacefest.comДедлайн подачі  23 серпня 2021 року.

Конкурс був створений з метою стимулювати використання інновацій та технологій у сучасній українській літературі та книговиданні.

“Ми продовжуємо шукати ту форму, яка буде найефективніше тут і зараз заохочувати українські книговидання та літературу до використання інноваційних підходів і технологій, а тому оголошуємо третій конкурс “Книжка майбутнього””, – коментує координаторка конкурсу Вікторія Наріжна.

Цього року заявки приймають у двох номінаціях:

  • Експеримент у папері
  • Папір і цифрові технології.

А також на спецконкурс:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

  • Авторський проєкт – для самвидавних цифрових і паперових проєктів.

“Номінацію “Експеримент у цифрі” ми тимчасово зняли з конкурсу, з огляду на те, що кількість та якість поданих у попередні роки робіт була незадовільною. Ми плануємо низку заходів, які допоможуть привернути увагу до цифрової літератури та підвищити її якість, а поки що вводимо спеціальний конкурс “Авторський проєкт” для незалежних авторів, куди можна буде подавати і цифрові проєкти також”, – пояснює Вікторія.

Від кожного заявника – чи то видавництв, чи то незалежних авторів та авторок – на розгляд приймають до 3 заявок.

У конкурсі можуть узяти участь книжки або проєкти, що були опубліковані або реалізовані в період із 30 вересня 2020-го до 23 серпня 2021-го, або ж постійні проєкти, що були активні в цей період (для цифрових авторських проєктів).

Повідомлення про проходження технічного відбору надійде учасникам та учасницям 26 серпня. Шорт-лист оприлюднять 30 серпня.

Оголошення та нагородження переможців конкурсу відбудеться 5 вересня на IV Міжнародному книжковому фестивалі Book Space.

Подати заявки можна за посиланням.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.