Компартія Китаю змінила в навчальному посібнику біблейську притчу про Христа і грішницю

Нещодавно інтернет-користувачі повідомили, що компартія Китаю змінила притчу з Біблії в навчальному посібнику, що викликало суспільне обурення.

Мова йде про підручник «Професійна етика і закон» для учнів середніх професійних навчальних закладів, виданий державним видавництвом University of Electronic Science and Technology Press під редакцією Пань Чжунмея, Лі Гана і Сюй Баоюй.

У підручнику наводиться історія про Ісуса, який пробачив грішницю, у восьмому розділі Євангелія від Іоанна в Новому Завіті, але тільки з іншим фіналом.

В оригінальному тексті натовп хотів забити жінку камінням до смерті за перелюбство. Але Ісус сказав:

«Хто з вас без гріха, нехай перший кине камінь».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Почувши це, люди стали один по одному виходити.

«… і залишився один Ісус та жінка, яка стояла всередині. Ісус, не бачивши нікого, крім жінки, сказав їй: Жінко, де твої обвинувачі? ніхто тебе не засудив? Вона відказала: Ніхто, Господи. Ісус сказав їй: і Я не засуджую тебе; йди й надалі не гріши». (Ін. 8: 2-11)

Однак в підручнику змінений уривок звучить так:

Одного разу Ісус сказав розлюченому натовпу, який хотів забити камінням грішну жінку:

«Хто з вас без гріха, нехай перший кине камінь».

Почувши це, ніхто не вийшов вперед. Коли всі пішли, Ісус сам забив жінку камінням і сказав:

«Я теж грішник. Але якби закон виконувався тільки людьми без вад, закон би помер».

Далі у розділі «Питання і відповіді» написано:

«Як ви ставитеся до закону в цій розповіді?»

China Aid Association, неурядова християнська некомерційна організація, назвала це «зловмисним перекручуванням християнської Біблії», що «серйозно спотворює й опоганює образ Ісуса Христа».

Організація наголосила, що в оригінальній біблійній розповіді Ісус врятував жінку, а не забив камінням, більш того, Ісус ніколи не говорив, що грішний.

Після різкої критики вебсайт видавця і інтернет-магазини видалили книгу. У більшості шкільних бібліотек цієї книги більше немає, але деякі школи як і раніше використовують її як підручник, пише epochtimes.com.ua з посиланням на Apple Daily.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.