Компанія Columb Trade не взяла дівчину на роботу, бо та розмовляє українською

У Києві HR-ка компанії Columb Trade відмовила дівчині у працевлаштуванні через те, що вона розмовляє виключно українською мовою. Деталями інциденту на своєму ютуб-каналі поділилася блогерка з ніком Zamist Krovi. Про це повідомляє 24tv.ua.

Блогерка розповіла, що цей інцидент стався з її знайомою. Дівчина, якій відмовили у працевлаштуванні, – магістриня і психологиня з дипломом КНУ імені Тараса Шевченка. Окрім того, вона вже має декілька років стажу.
Під час телефонної розмови дівчина запитала ейчарку, чи причиною відмови є те, що її мова не відповідає корпоративним вимогам фірми.

Це навіть не відмова. Вам буде не комфортно у середовищі. У нас так, корпоративна культура. Ми всі російською спілкуємося,
– відповіла HR-ка.

Згодом вона також заявила, що засновник фірми – білорус, який начебто не розуміє української мови.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Блогерку Zamist Krovi зацікавило, чи не є він прихильником режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та “русского міра”.

“Київ. 7-й рік війни з Росією. Утиски україномовних. Зневаги до української мови від компанії Columb Trade”, – підсумовує блогерка.

 

Реакція українців

Українців цей інцидент обурив. Під відео вони залишили багато коментарів. Пропонуємо переглянути найяскравіші:

  • “Це такий абсурд: українцю потрібно виборювати право розмовляти українською в Україні”;
  • “Пишаюсь тому, що у нас є такі дівчата з правильними поглядами і громадською позицією”;
  • “Та насправді таке часто, особливо в Києві, стосовно робіт, багато компаній переїхали з тих регіонів і розмовляють московською. Це питання не дуже обговорюють на співбесідах, але воно є. Навіть, якщо ти попав в такий колектив, тебе будуть сприймати білою вороною і так далі по списку”.

Зверніть увагу! Київську блогерку Анастасію, яка, зганьбилася, назвавши українську “мєрзким язиком”, звільнили з ІТ-компанії.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.