Компанія «Amazon» збільшила свої статки на 7,2 млрд

Засновник і гендиректор компанії «Amazon» Джефф Безос збільшив свої статки на $7,2 млрд через зростання вартості акцій компанії. Про це повідомляє pravdatut.ua. Тепер ця цифра $197,8 млрд. Це найвищий капітал, який Forbes коли-небудь фіксував за майже 40 років. Зараз Безосу належить 11,1% акцій Amazon.

А от друге місце за Білл Гейтс. Його прибуток збільшився до $83 млрд. Це приблизно дорівнює поточним статкам гендиректора «Tesla» Ілона Маска. Його статки теж збільшилися – на $1,9 млрд – завдяки зростанню вартості акцій Tesla на 2,8%. Найвідоміша корпорація світу Amazon планує розширити шість своїх офісів в США, та найняти ще 3,500 офісних співробітників, в тому числі 2000 – в Нью-Йорку.

 

Amazon.com  — один із перших інтернет-сервісів, орієнтованих на продаж реальних товарів масового попиту, найбільша у світі за обігом компанія, що продає товари та послуги через Інтернет. Компанія веде експансію на ринки інтернет-торгівлі в усьому світі. Станом на 2017 рік Amazon має окремі сайти для роздрібної торгівлі у США, Великій Британії, Ірландії, Франції, Канаді, Німеччині, Італії, Іспанії, Нідерландах, Австралії, Бразилії, Японії, Китаї, Індії та Мексиці.

2018 року бренд Amazon.com став найдорожчим у світі і оцінювався у 150 млрд дол. 2019 року компанія стала найдорожчою у світі, обійшовши Microsoft. Її ціна на 7 січня 2019 склала 797 млрд $.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Це найбільший у світі ринок електронної комерції, постачальник AI-асистентів і платформа хмарних обчислень, що вимірюється доходом і ринковою капіталізацією. Це другий за величиною роботодавець у Сполучених Штатах і одна з найцінніших у світі компаній. Amazon є другою за величиною технологічною компанією за доходами.

Amazon був заснований Джеффом Безосом 5 липня 1994 року в місті Белвью, штат Вашингтон. Компанія почала працювати як інтернет-ринок для книг, але пізніше розширилася на продаж електроніки, програмного забезпечення, відеоігор, одягу, меблів, продуктів харчування, іграшок та ювелірних виробів. У 2015 році Amazon перевершив Walmart як найціннішого роздрібного продавця в Сполучених Штатах за ринковою капіталізацією. У 2017 році Amazon придбав Whole Foods Market за $ 13,4 мільярда, що значно збільшило присутність Amazon в якості роздрібної торгівлі. У 2018 році Безос оголосив, що його дводенна служба доставки Amazon Prime перевищила 100 мільйонів абонентів по всьому світу.

Amazon розповсюджує завантаження та потокове відео, музику, аудіокнигу через свої Amazon Prime Video, Amazon Music і Audible. Amazon також має видавничий відділ, Amazon Publishing, студію кіно і телебачення, Amazon Studios і дочірню компанію в хмарі, Amazon Web Services. Вона виробляє побутову електроніку, включаючи Kindle e-readers, Fire tabs, Fire TV і Echo-пристрої. Крім того, дочірні компанії Amazon також включають Ring, Twitch.tv, Whole Foods Market і iMDb. Серед різних суперечностей, компанія піддалася критиці за погані умови праці, ухиляння від сплати податків і антиконкурентну практику.