Комітет Ради підтримав пропозицію щодо недопущення росіян до будівництва меморіалу у Бабиному Яру

Комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради підтримав державний проєкт постанови щодо меморіалу “Бабиного Яру”, який визнає неприпустимою участь у реалізації заходів громадян і організацій держави-агресора.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на нардепа “ЄС” Володимира В’ятровича у Facebook.

“Комітет гуманітарної та інформаційної політики ВР підтримав знаковий проєкт постанови “Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту” (№5290), який внесли я і ще 30 депутатів з різних фракцій”, – повідомив він.

“За” проголосували 6 членів комітету, 4 утримались.

“Незважаючи на те, що після цього голосування здійнявся скандал і “слуги народу” спробували переграти це рішення, для скасування власного рішення їм забракло одного голосу. Постанова, підтримана сьогодні профільним комітетом, визнає неприпустимою участь у реалізації заходів із вшанування Бабиного Яру громадян і організацій держави-агресора”, – наголосив В’ятрович.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Документ доручає уряду затвердити державний проєкт Концепції розвитку (меморіалізації) Бабиного Яру, розроблений в Інституті історії України.

Також уряд має:

– внести до парламенту проєкт державної цільової програми, спрямованої на забезпечення комплексного розвитку (меморіалізації) Бабиного Яру;

– вжити невідкладних заходів для розширення меж охоронних зон заповідника “Бабин Яр”, внесення об’єктів, пов’язаних із вшануванням жертв злочинів націонал-соціалістичного (нацистського) та комуністичного тоталітарних режимів, які відбувалися на території Бабиного Яру та навколо нього у роки Другої світової війни до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

 

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.