Комітет гуманітарної політики пропонує Уряду виділити додаткові 1,8 млрд грн на культуру

Гроші мають піти на компенсацію збитків під час пандемії, вважає голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Як повідомляє detector.media, про це він сказав в ефірі «Радіо НВ».

«Ми будемо наполягати в розмові з Кабінетом міністрів на виділенні додаткових 1,8 млрд грн, щоб компенсувати збитки, яких зараз зазнає культура, креативні індустрії. За даними Кабміну, вони – одни з найбільших сфер економіки. І це гроші, які можуть піти на інституціональну підтримку цих сфер – УКФ, Держкіно тощо», – сказав він.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підготував лист до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з закликом доопрацювати Державну програму стимулювання економіки та подолання наслідків пандемії.

24 квітня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав три законопроєкти щодо економічної підтримки культури та креативних індустрій через дію обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусу COVID-19. А саме законопроєкти:  №3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», № 3378 «Про внесення зміни до Бюджетного Кодексу України щодо державної підтримки сфери культури у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та № 3379 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв’язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Авторами цих проєктів, норми яких напрацювала міжфракційна робоча група, стали народні депутати з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітету свободи слова.

Зміни пропонуються до Бюджетного та Податкового кодексів України, а також до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу тощо.

13 травня 2020 року Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №3377.