Колишній верховний головнокомандувач НАТО написав книжку про світову війну між США і Китаєм у 2034 році

В мережі з’явився сценарій «кошмарної» світової війни майбутнього, описаний екс-верховним головнокомандувачем силами НАТО в Європі і ветераном бойових дій.

Автори матеріалу зазначають, що зіткнення США і Китаю на території Південно-Китайського моря в 2034 року цілком здатне викликати «глобальну пожежу». Як повідомляє portaltele.com.ua, про це вони написали в статті для The National Interest і в своїй книзі «2034: Роман про наступну світову війну».

Натяком на такий розвиток подій фахівці називають нещодавнє моделювання військового конфлікту, проведене ВПС США. Воно, що цікаво, почалося з атаки китайської біологічної зброї.

Як кульмінації засекреченого симулятора військових ігор виступили ракетні удари Китаю по особливо важливих об’єктах Сполучених Штатів (баз і бойовим кораблям) разом з ударом з повітря і висадкою бойового десанту на острів Тайвань.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.