Колишній прессекретар «Правого сектору» став головним редактором журналу «Країна»

Колишній прессекретар «Правого сектору», волонтер Артем Скоропадський став головним редактором журналу «Країна». Про це повідомляє detector.media з посиланням на Андрія Клименка, виконавчого директора Gazeta.ua та журналу «Країна».

«Країна» зазнає змін у 2022 році, зокрема, нині обговорюють перехід журналу від тижневого формату до місячного. «Артем входить у курс справ, усі майбутні зміни поки в обговоренні, зокрема і місячний формат. Ще торік ми додали до тем науку і технології, в цьому році точно додамо бізнес та економіку», — сказав Клименко.

Крім того, він повідомив, що відкриє 2022 рік актуальна спецтема — надалі їх планують робити в журналі регулярно.

ДОПОВНЕНО: Артем Скоропадський уточнив «Детектору медіа», що спецтемою першого номера в 2022 році стане «Як діяти у разі початку війни».

«Революційних змін у журналі “Країна” не буде, тому що він не схожий на інші журнали. “Країна” — це суспільно-культурний журнал. Це унікальне, на мій погляд, явище, тому я й погодився стати головним редактором. Що буде змінюватися? На мій погляд, треба його оновити. Коли люди 12 років роблять одне й те саме, то будь-яке видання може “застоятися”. Тому будемо його оновлювати: робити більше репортажів, будемо випускати тематичні номери. Я б ще оновив обкладинки — у мене інше бачення того, як має виглядати перша шпальта, — сказав Скоропадський. — З одного боку, залишити все те гарне, що є зараз — культурну складову, гарні фотографії, рубрику на останній шпальті (листи, паперові раритети від читачів). З іншого боку, оновити журнал».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Артем Скоропадський також додав, що попередня головна редакторка «Країни» Тетяна Порхун залишається працювати у журналі та стане його першою заступницею.

Артем Скоропадський — автор численних репортажів з мітингів та масових акцій у виданні «Коммерсантъ». Також він висвітлював релігійну тематику та є лауреатом другої в Україні премії імені блаженного Кароля Войтили (папи римського Іоанна Павла ІІ). У 2005 році він переїхав з Росії в Україну. З 2013-го став прессекретарем «Правого сектору». У 2020 році Скоропадського розшукували ФСБ як громадянина Росії, який підтримав Україну у війні з Кремлем. А у 2017 році суд в РФ заочно взяв під варту трьох росіян, причетних до «Правого сектору», серед яких і керівник пресслужби. У травні 2021 року Скоропадський отримав громадянство України.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року виконавчий директор Gazeta.ua та журналу «Країна» Андрій Клименко повідомив, що українське інтернет-видання Gazeta.ua планує в 2022 році запровадити платний доступ до частини свого контенту (так званий paywall). Крім того, Клименко розповів про роздуми редакції щодо відмови від друкованих версій трьох газет: «Газети по-українськи», «Газети по-українськи» з телепрограмою та «Газета по-українськи. Дім, Здоров’я, Їжа, Сад – Город». Журнал «Країна» поки що не відмовлятиметься від друкованої версії, але зазнає контентних та візуальних змін.

Фото: Олена Солодовнікова / фейсбук-сторінка Артема Скоропадського

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.