Книжки Любка Дереша та Андрія Кокотюхи видали болгарською мовою

Цьогоріч в перекладі болгарською мовою вийшов роман Дереша “Культ” та серія з чотирьох книг “Вигнанець” Кокотюхи. Книжки видали завдяки програмі підтримки перекладів в Болгарії.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Українського інституту книги.

“Цього року завдяки Програмі підтримки перекладів в Болгарії вийшли книжки двох українських авторів – Любка Дереша та Андрія Кокотюхи”, – йдеться у повідомленні.

Роман Дереша “Культ”, який в Україні вийшов у видавництві “Кальварія”, опублікувало болгарське видавництво “Ergo Publishing House” в перекладі Райни Камберової.

За сюжетом, студент-біолог Юрко Банзай приїжджає на педагогічну практику до містечка Мідні Буки. Там у нього розпочинається роман з його ученицею, неформалкою та аутсайдеркою Даркою Борхес. Сторожем у школі працює місцевий п’яниця Роман Корій, “посланець інфернальних сил” і власник бібліотеки давніх книг.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Банзай експериментує зі свідомістю, практикує контрольовані сновидіння. Під час кількох галюциногенних видінь Банзай дізнається про містичний устрій світу, богів, ангелів, демонів, а також про містичний “тунель” у підвалі школи. Для реалізації своїх планів Корій за допомогою магії влаштовує в школі епідемію.

Серію книг “Вигнанець” Кокотюхи у 2019-2020 роках видало видавництво “Віват”, а цього року у видавництві “Arhipelag” вийшов її болгарський переклад.

Серія охоплює книги “Вигнанець і чорна вдова”, “Вигнанець і навчена відьма”, “Вигнанець і перевертень” та “Вигнанець і грішниця”. Дія серії книг розпочинається навесні 1909 року, коли київський слідчий Платон Чечель викриває убивцю юних дівчат – доньку таємного радника з Петербурга. Згодом панянка гине за тих же обставин, що й її жертви. Тож впливові родичі звинувачують поліцейського в наклепі. Платон стає вигнанцем для всіх. Єдиний вихід не опинитися на каторзі – це врятувати життя мільйонера фон Шлессера. Йому нібито загрожує молода дружина, що встигла здобути славу чорної вдови. Однак барон помирає і це стає лише початком серії убивств. Під підозрою всі спадкоємці – і навіть сам Платон. Вигнанець змушений розплутати клубок смертей та дізнатись, хто винен у злочинах. Йому це потрібно, щоб врятувати себе та запобігти новим вбивствам.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.