Книжки для дітей-біженців: Інститут книги запустив кампанію зі збору коштів

Український інститут книги звертається з проханням допомогти українським дітям-біженцям отримати книжки рідною мовою.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сайті УІК.

«Близько 1,5 мільйона дітей мусили виїхати з України через війну, що розпочала росія. Батьки взяли із собою лише базові речі – одяг, їжу та медикаменти. А улюблені книжки залишилися вдома. Є кілька способів, як можна допомогти українським дітям отримати рідну книжку. Просимо повідомити про ці можливості всіх охочих, насамперед ваших європейських друзів», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що Український інститут книги разом із Федерацією європейських видавців запустили краундфандинг, зробити донат на друк можна з усіх країн Європи на платформі GoGetFunding. Там вже зібрали 5350 євро, за які надрукують 7000 дитячих книжок і подарують їх біженцям.

Також гроші збирають громадські організації в Польщі та Литви, реквізити тут.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

УІК пропонує купити книжки в українських книгорозповсюджувачів і надає актуальні контакти тих, які готові укласти та виконати експортний контракт із постачання книжкової продукції – з усіма необхідними документами та з дотриманням законодавчих вимог. Всі вони мають зручні сайти для вибору книжок та пропонують широкий асортимент від кількох десятків видавців з усієї України – книжки різних жанрів для дітей та дорослих.

Контакти, за якими можна звертатися напряму і домовлятися про купівлю, оприлюднено на сайті УІК.

Також можна отримати консультацію та пораду від фахівців Інституту: yuri.marchenko@ubi.org.ua

Як повідомляв Укрінформ, за даними міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ, через напад росії на Україну станом на 24 березня 2022 року за кордоном перебувало понад 1,8 мільйона дітей.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.