“Книжковий Арсенал-2021” відвідало 36 тисяч осіб

Х ювілейний “Книжковий Арсенал”, який відбувся з 23 по 27 червня, відвідало 36 тисяч осіб, ще 39 тисяч людей долучилося до подій онлайн. Як інформує suspilne.media, про це повідомила директорка “Мистецького арсеналу” Леся Островська-Люта.

За її словами, це набагато більше, ніж очікували організатори.

“У чому секрет? Безцінне партнерство і супер-люди в усіх командах”, – написала Островська-Люта на своїй сторінці.

Вона додала, що попередній фестиваль, який відбувся у 2019 році, відвідало 55-56 тисяч людей.

Попри це видавці відзначають, що цьогорічна аудиторія фестивалю була більш якісною та вмотивованою. Видавчиня Анетта Антоненко написала, що їхні продажі показали +16 відсотків фінансового росту. Видавництво “Видавництво” також відзначило, що мало найкращі продажі за всі роки участі в фестивалі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Раніше Олеся Островська-Люта написала пост, в якому розповіла, в яких умовах їм довелося готувати фестиваль та з чим були пов’язані найбільші ризики.

ЩО ВІДОМО

“Книжковий Арсенал” проводиться “Мистецьким арсеналом” з 2011 року. За словами організаторів, його місія — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.

Цього року квитки продавали лише онлайн та на певні часові слоти. Проте велику частину подій можна було дивитися онлайн у безплатній трансляції. Відео цих подій доступні для перегляду і зараз.

У межах фестивалю відбулося понад 300 подій — презентацій, дискусій, концертів, перформансів, лекцій та 16 виставок. Завершився захід гучним концертом гурту “Жадан і Собаки”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.