Книжкова новинка від видавництва "Віват": «То АТО» добровольця Дмитра Якорнова

 
У видавництві «Віват» вийшла друком книжка добровольця й учасника антитерористичної операції на Донбасі Дмитра Якорнова під назвою «То АТО». Це оригінальний щоденник, який зазнав мінімального редагування на стадії підготовки до друку, повідомляє Друг Читача.
У книжці автор без зайвого пафосу описав війну й суворі армійські будні без прикрас. Калюжі й холод у казармах, життя під обстрілами й свист осколків, піднесену урочистість присяги й армійську паперову тяганину. Цінність цієї книжки в тому, що це не переказ зі слів, а сповідь людини, яка реально пережила всі жахи війни й зуміла описати все так, що хочеться жити.
«То АТО» — дебютна книжка киянина Дмитра Якорнова. Свій щоденник автор почав вести для родичів, колег із рекламної справи, друзів і знайомих.
«Усе почалося з постів на фейсбуці. Потім блогом зацікавилися провідні українські ЗМІ. Трохи згодом відбулося моє доленосне знайомство з видавництвом «Віват», — розповідає автор книжки.
У червні минулого року за вимогами армійського начальства щоденник у фейсбуці довелося закрити. Однак автор продовжував його вести анонімно. Сьогодні Дмитро Якорнов — уже не тільки блогер, а й письменник. «Після армії в мене залишилася книжка, проблеми спини, аудиторія блогу й кілька нових друзів», — каже Дмитро.
«Книжка «То АТО» — це ковток свіжого повітря в безлічі ангажованої літератури й потоці брехливих новин. Ця книжка — сплав гумору та іронії. Вона про готовність захищати свою країну й любов до неї, про здоровий патріотизм і вміння оцінити ситуацію об’єктивно. Думаю, що сьогодні таких книжок має бути більше — книжок правдивих, «непафосних», написаних серцем людини, яка просто любить свою країну — ні більше, ні менше — й тому не біжить від свого боргу, незважаючи ні на що», — переконана директорка видавництва Юлія Орлова.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал