Книжка Сергія Жадана потрапила у фінал 2021 PEN America Literary Awards

Збірка вибраних віршів Сергія Жадана «Новий правопис» (A new orthography) увійшла до списку фіналістів премії 2021 PEN America Literary Awards у номінації «Перекладна поезія». Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на сайт американського ПЕН-клубу.

«Новий правопис» вийшов друком у 2020 році у перекладі Джона Геннессі та Остапа Коня. Книга є п’ятим томом із серії «Сучасна українська поезія» видавництва Lost Horse Press.

«У цих віршах поет зосереджується на повсякденному житті під час російсько-української війни, створюючи інтимні портрети мешканців країни та їх реакції на кризу. Жадан відроджує та переглядає роль романтичного барда ХІХ століття, який чітко зображає свою громаду, зберігаючи її найцінніші аспекти та найтемніші нюанси», – йдеться в анотації до книжки.

Церемонія нагородження переможців відбудеться 8-го квітня в онлайн-форматі. З повним списком фіналістів можна ознайомитися на сайті організації.

Нагадаємо, у 2019 році до номінації «Перекладна поезія» премії PEN America Literary Awards потрапила збірка вибраних віршів Сергія Жадана «Те, заради чого ми живемо, те, заради чого вмираємо» (What We Live for, What We Die for). Цю ж поетичну збірку відзначила премією Американська Асоціація новочасних мов. Крім того, вибрані вірші Жадана The New York Times Book Review вніс до переліку рекомендованих книжок.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомлялося, за час карантину іноземними мовами побачили світ чотири книжки Сергія Жадана.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.