Книжка Сергія Жадана “Новий правопис” потрапила у фінал премії Американського ПЕН

Книжка вибраних віршів письменника, поета та члена Українського ПЕН Сергія Жадана “Новий правопис” (“A new orthography”) потрапила у фінал премії 2021 PEN America Literary Awards у номінації “Найкраща перекладна поезія”. Про це повідомляє pen.org.ua.

 

“A new orthography” вийшла друком у 2020 році (перекладачі: Джон Геннессі та Остап Кінь). Книга є п’ятим томом із серії сучасної української поезії видавництва Lost Horse Press.

“У цих віршах поет зосереджується на повсякденному житті під час російсько-української війни, створюючи інтимні портрети мешканців країни та їх реакції на кризу. Жадан відроджує та переглядає роль романтичного барда ХІХ століття, який чітко зображає свою громаду, зберігаючи її найцінніші аспекти та найтемніші нюанси.

У віршах досліджуються питання дому, вигнання, усамітнення, любові та релігійної віри, яскраві переживання некомбатантів, біженців, солдатів та ветеранів. Ця колекція буде цікавою для тих, хто вивчає, як поезія спостерігає та відображає зміни в країні в воєнний час, а також пропонує розраду”, – йдеться в анотації до книжки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що збірка поезій Сергія Жадана “Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо” в  перекладі Вірляни Ткач та Ванди Фіппс була включена до списку 2020 PEN America Literary Awards.

Сергій Жадан — український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст, фронтмен гуртів Жадан і Собаки та Лінія Маннергейма. Автор романів “Депеш Мод”, “Ворошиловград”, “Месопотамія”, “Інтернат”, поетичних збірок “Цитатник”, “Ефіопія”, “Життя Марії”, “Тамплієри”, “Антена”, “Список кораблів” та ін.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.