Книжка про Німеччину часів Гітлера отримала французьку премію

 
Ерік Вюйяр отримав головну літературну премію Франції за книжку «Порядок денний» (Un endroit où aller). Про це повідомляє офіційний сайт премії.
Книжка Вюйяра розповідає про промисловців Німеччини часів Адольфа Гітлера. Історія, яку розповідає автор, починається 20 лютого 1933 року, коли 24 найбільших компанії Німеччини отримали розпорядження фінансувати Націонал-соціалістичну німецьку робочу партію.

Окрім Вюйяра на нагороду також претендували Яннік Енель з книжкою «Міцніше тримай корону»,Веронік Ольмі з романом «Бахіта» та Аліс Зеніте з книжкою «Мистецтво втрачати».
Гонкурівська премія (Prix Goncourt) — французька літературна премія, яку присуджують авторам на знак відзначення прозових творів, написаних французькою мовою. Премія присуджується щорічно з 1903 року за рішенням Гонкурівської академії, до складу якої входять відомі французькі літератори.

Назва премії походить від прізвища класиків французької літератури 19 століття — братів Жуля та Едмона де Гонкурів.
При тому, що сума нагороди становить символічні 10 євро, премія вважається однією з найпрестижніших і висуває автора в авангард французької літератури та збільшує продаж його книжок.
Нагадаємо, що у минулому році Гонкурівську премію отримала письменниця Лейла Слімані за книжку «Солодка пісня» (Chanson douce»)
У 2015-му році лауреатом премії був Матіас Енар, «Компас».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал