Книжка Наталки Ворожбит вийшла у Франції

Книжка «Погані дороги» Наталки Ворожбит вийшла у французькому видавництві l’Espace d’un instant. Про це повідомляє видавчиня Анетта Антоненко у Facebook. 

Видання опублікували у видавництві Анетти Антоненко у 2021 році. А до французького видавництва Анетта звернулася за рекомендацією перекладачки Ірини Дмитришин, яка і зробила переклад видання.

«Все пройшло швидко і просто. Ми зразу визначились з правами і перекладачем. А після 24 лютого мені видавець написав, що він пришвидшує видання книжки. Так і сталось»,— розповідає Анетта.

Наталка Ворожбит написала цю п’єсу, збираючи свідчення реальних людей для кіносценарію «Кіборгів» (режисера Ахтема Сеїтаблаєва). Це шість історій про стосунки жінок і чоловіків, яких поєднали розбиті дороги Донбасу, загострені та спотворені війною.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Уперше п’єсу поставили у лондонському театрі Royal Court у жовтні 2017 року. Українська прем’єра відбулася у вересні 2018 року.

«Книжка була на часі і вийшла дуже в гострий період війни. Саме в цей час на пікові слави була зацікавленість всім українським. Французи давно забули, що таке війна. Це ж проблема Європи. Вона розслабилась і «розмазалась». Україна — інша, вона завжди зібрана і на нервах (навіть у мирні часи). Я розумію, що когось це «напрягає» і говорять, що так тяжко жити. Мені от добре, бо по крові я — кризис-менджер»,— додає Анетта.

Нагадаємо, що власник французького видавництва l’Espace d’un instant Домінік Дольм’є, у знак підтримки України, віддав своє помешкання на півдні Франції для переселенців з України.

Як відомо, Наталя Ворожбит стала лауреаткою Премії імені Довженка.

chytomo.com