Книги ультраправих радикалів, котрі заперечують Голокост, виявлено у найбільшій мережі книгарень у Британії

Waterstones, найбільша британська книжкова мережа, продає книжки ультраправих заперечників Голокосту.

Після того, як це виявили ScoutNews, Waterstones почала розслідування роздрібного продажу антисемітських книг, в яких заперечується Голокост і стверджується, що євреї розбестили західне суспільство.

Книги пропонуються на сайті Waterstones та її дочірній компанії Blackwells.

Варто зазначити, що продаж книг з периферії через інтернет — невеликий переворот для вкрай правих видавців, що пропонує їм видимість легітимності та набагато ширшу потенційну аудиторію.

Твори неонациста Керрі Болтона, наприклад, можуть досягти значно більшої кількості читачів через Waterstones, ніж у підпіллі Нової Зеландії, звідки він родом.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У книзі Babel Inc: мультикультуралізм, глобалізація та новий світовий порядок, яку продає Waterstones, Болтон пише, що євреї несуть відповідальність за саботаж націй, наповнюючи їх іммігрантами.

Пізніше Болтон викладає план Калергі, теорію змови, за якою євреї хочуть заохочувати змішання рас, щоб послабити, та був поневолити неєврейські раси. Його назвали на честь австрійсько-японського дипломата Ріхарда фон Куденхове-Калерги, чиї праці початку 20-го століття цитувалися вкрай правими активістами як свідчення зловмисної єврейської змови.

Клер Елліс, автор книги “Очорніння Європи”, що продається Waterstones, також посилається на план Калергі. Ще Waterstones продає книги Томислава Сунича, екстремістського хорватського письменника, який стверджує, що існує «священний трикутник» із трьох заборонених тем: «Сучасна історіографія; єврейська влада та вплив; та расове питання».

Представник Waterstones сказав, що оскільки розмір каталогу обчислюється мільйонами, мережа робить все можливе, щоб унеможливити расистські та іншим чином неприйнятні найменування. Буває, що дехто вислизає від цієї перевірки, і їх видаляють, як тільки їх помічають.

jewishnews.com.ua