Книгу «Весна озброєна» представили у Кропивницькому

25 серпня у Кропивницькому презентували антологію воєнної лірики «Весна озброєна». Це особливе видання побачило світ на початку місяця у столичному видавництві «Ліра-К» і вміщує поезії авторів з усіх куточків нашої країни — від нині тимчасово захоплених земель Харківщини, Луганщини, Донбасу і південних степів до обпалених війною Слобожанщини, Полісся і далі — до західних територій. Є також твори представників європейських країн. Усього в книзі — 142 імені, близько 30 з яких мешкають на Кропивниччині. Упорядником і літературним редактором збірки є голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Ініціаторами заходу виступили Кіровоградська обласна організація НСПУ та Кіровоградський обласний краєзнавчий музей, де й відбулася презентація «Весни озброєної».

Голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Присутні ділилися враженнями про те, як пережили перші тижні війни, що відчували, як і про що писали свої твори. Щемливі особисті історії, читання віршів, сподівання на перемогу — цими мотивами була пронизана поетична зустріч.

Під час цієї атмосферної розмови про такі важливі для кожного з присутніх і загалом для всієї України речі можна було послухати виступи поетів, чиї твори увійшли до книги «Весна озброєна»: Антоніни Царук, Ольги Полевіної, Олени Трибуцької, Павла Чорного, Броніслава Куманського, Наталії Бідненко, Любові Єременко, Сергія Гейка, Надії Гармазій.

Ольга Полевіна

«Весна озброєна» — це своєрідний літопис новітньої боротьби українців за свободу, літопис бурхливого і драматичного часу, в якому живемо нині. Часу, який, на переконання упорядника книги, визначатиме розвиток подій в Україні й світі на десятиліття вперед. А може, й на століття.

Павло Чорний

На згадку про презентацію цієї особливої антології поети передали на зберігання до фондів Кіровоградського обласного краєзнавчого музею примірник «Весни озброєної», а директорка закладу Ірина Смаглюк висловила побажання, щоб якомога швидше від обговорення книг воєнної лірики ми перешли до книг про нашу перемогу.