Книгу «Поезія без укриття» презентовано у Львові та Дрогобичі

У ці серпневі дні у Львові було представлено антологію «Поезія без укриття» (видавництво «Discursus»), до якої увійшли твори антивоєнної тематики 70 сучасних українських авторів.

Зокрема, 3 серпня презентаційні заходи відбулися у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, про що повідомляється на офіційній сторінці закладу у Facebook. Під час зустрічі з читачами ініціаторки видання Надія Гармазій та Ірена Яніцька розповіли присутнім, як відбувалася робота над підготовкою книги, хто увійшов до цієї антології, а також прочитали вірші її авторів.

«Для нас надзвичайно важливо, щоб під час презентацій книги у різних містах звучали вірші тих, з ким у березні 2022 року ми разом створили цю книгу», – наголосила дизайнерка проєкту Ірена Яніцька.

«Ця антологія, мов маскувальна сітка, що сплетена різними руками, – уособлює собою єднання, помножене на потужну віру в нашу Перемогу», – сказала ініціаторка та упорядниця «Поезії без укриття» Надія Гармазій.

Того ж дня книгу було презентовано у львівській кав’ярні-галереї «Штука». Участь у заході взяли її авторки Галина Крук, Роксолана Жаркова, а також Василь Габор, Тарас Пастух, Ліліана Косановська, Галина Гнидюк, Оксана Весна та інші. Присутні мали змогу разом відрефлексувати перший місяць повномасштабної війни й поміркувати над тим, як саме оприявнюється тема війни у літературі сьогодні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

5 серпня антологію презентували у Дрогобичі в стінах Музею «Дрогобиччина». Участь у заході взяли дизайнерка проєкту Ірена Яніцька та авторка книги Галина Крук. Модерувала захід письменниця Єва Райська.

Нагадаємо, що й раніше на Львівщині вже відбувалися презентації цього унікального видання, зокрема у Бродах і Сокалі. Як повідомляють організатори, найближчим часом мають відбутися такі заходи з презентації «Поезії без укриття»:

12 серпня о 16:30 у Кракові, в стінах кав’ярні-книгарні NIĆ. (Kawiarnio-księgarnia, ul. Sławkowska 28);

14 серпня о 16:00 у Червонограді, в підземеллях Червоноградської філії Львівського музею історії релігії (Палац Потоцьких, Старе місто).

Книгу можна замовити на сайті видавництва «Discursus».