Книгу «Поезія без укриття» представили під час круглого столу в найбільшій книгозбірні Кропивниччини

29 червня в приміщенні Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.Чижевського, що в м.Кропивницькому, відбувся круглий стіл «Література в умовах війни».

Ініціатором цього заходу виступили ОУНБ імені Д.Чижевського та Кіровоградська ОО НСПУ.

Приводом для розмови стала поява особливого видання – антології «Поезія без укриття» (Видавництво «Дискурсус»). Твори, що увійшли до цього видання, були написані впродовж першого місяця повномасштабної війни, що дає змогу говорити про книгу як про поетичну хроніку. До книги увійшли вірші 70 сучасних українських поетів, близько 30 з яких мешкають на теренах Кропивниччини.

Участь у круглому столі взяло чимало педагогів, науковців, письменників, журналістів, видавців.

Захід відбувався у живому та онлайновому форматах, що дало змогу взяти участь у розмові письменникам з Київщини, Львівщини, Полтавщини.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Під час круглого столу було порушено низку актуальних питань щодо впливу сьогоднішньої війни на літературний процес, жанрову специфіку творів, написаних у ці дні, появу нових імен.

Присутні могли послухати виступи Роксолани Жаркової, Ірени Яніцької, Василя Клічака, Наталки Фурси, Надії Гармазій, Ольги Могильди, Романа Любарського, Павла Чорного, Сергія Гейка, Василя Бондаря та інших.

Під час заходу можна було ознайомитися з цікавою виставкою, на якій представлено увазі читачів книги, що висвітлюють як події неоголошеної війни, так і події повномасштабного вторгнення росії на нашу територію.

Нагадуємо, що «Поезія без укриття» є першим в Україні виданням, що цілком створене в умовах першого місяця повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави і представляє хроніку протистояння російській агресії. 25 % з кожного проданого примірника буде спрямовано на підтримку ЗСУ.