Книгу «Білоруський Донбас» визнали екстремістською в Білорусі

Октябрський суд Мінська визнав екстремістською книгу Білоруський Донбас журналістів Ігоря Ілляша і Катерини Андрєєвої.

Про це повідомляє Єврорадіо з посиланням на журналіста Настоящего времени Романа Васюковіча, який привіз книгу в Білорусь.

Рішення суду означає, що книга заборонена в Білорусі.

Співавтор книги – Катерина Андрєєва – одна з двох журналісток телеканалу Белсат, яких засудили до двох років позбавлення волі за стрім з акції пам’яті вбитого силовиками мінчанина Романа Бондаренка в Мінську. Журналіст цього ж телеканалу Ігор Ілляш – її чоловік.

На журналіста Васюковіча склали адмінпротокол за перевезення двох примірників книги в грудні 2020 року. Йому загрожує штраф до 1450 рублів за «розповсюдження інформаційної продукції, що закликає до екстремістської діяльності».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Книга Білоруський Донбас вийшла в Києві влітку 2020 року. У книзі розповідається про участь білорусів у війні на Донбасі, роль білорусів в ній і вплив конфлікту на Білорусь, роль  спецслужб і самого диктатора Олександра Лукашенка. Перша презентація книги в Білорусі відбулася 19 лютого в посольстві України в Мінську.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.