Книга «Місто каштанового щастя» переросла в телевізійний проєкт

У «Саміт-книзі» готується цікаве видання, окремі історії з якого ми вже не раз публікували на сайті НСПУ, – «Місто каштанового щастя». Це унікальні  розповіді-спогади багатьох відомих особистостей, життя яких пов’язане з Києвом. На сьогодні зібрано вже понад сотню есе, і кожне з них розкриває Київ таким, яким він назавжди залишився для своїх талановитих жителів.

 Проєкт «Місто каштанового щастя» уже кілька місяців реалізовується за ініціативи Департамент суспільних комунікацій КМДА, видавництва Саміт-Книга, спільно з «Кабінетом молодого автора НСПУ» (Національна спілка письменників України НСПУ) і порталом LuckyUkraine. А днями він набув телевізійного формату. 11 червня вперше зібрав дуже цікаве коло авторів «Міста каштанового щастя» – акторів українського кіно і телебачення.

Зустріч відбулася в Києві, у студії «Fabrika69» за підтримки ТРК «КИЇВ», який і здійснював її зйомки. Ведучими вечора були засновник і директор видавництва «Саміт-книга» Іван Степурін і телеведуча Адріана Бурміцька.

Серед почесних гостей – народні артистки України Галина Яблонська та Лариса Кадочнікова, народний артист України, режисер Віктор Гресь, директор «Укртелефильму», заслужений діяч мистецтв Олег Бійма та багато інших відомих і знакових киян.

Кожен із них розповідав свою історію щастя, пов’язану зі столицею. Галина Гілярівна – про те, як 70 років тому прийшла в Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка (а завершила розповідь монологом Голди з безсмертної вистави «Тев’є-Тевель»). Лариса Валентинівна згадувала про зйомки легендарного фільму «Тіні забутих предків», де зіграла головну роль Марічки, назавжди переїхавши в Україну.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Віктор Гресь повідав історію своєї першої шкільної любові до вчительки, про що він зняв у майбутньому фільм, котрий завоював безліч міжнародних призів.

Олег Бійма присвятив свій виступ видатним людям театру і кіно, з якими йому випало щастя працювати, а професор журналістики Микита Василенко згадував свого батька – Кіма Юхимовича Василенка – співзасновника ансамблю імені П. П. Вірського і єдиного в світі професора хореографії народного танцю.

Директор музею Шолом Алейхема Ірина Клімова розповіла про творчість великого єврейського письменника, а перший головний редактор журналу «Cosmopoliten Ukraine» Марина Малікова – про свої зустрічі з легендарним кіноактором Леонідом Биковим.

Вечір спогадів прикрасила жива музика у виконанні соліста Київського національного академічного театру оперети, заслуженого артиста України Дмитра Шарабуріна, юної скрипальки Сандри Волошкової і композитора Дмитра Долгова.

Усі гості отримали від письменниці Ірини Мацко в подарунок книгу «Секрети українського щастя».

Наступна зустріч проекту буде присвячена видатним київським (українським) спортсменам.

 

«Кабінет молодого автора НСПУ»