Книгорозповсюджувачі сплатять штраф за продаж заборонених творів

 
З ринку на Петрівці, ТРЦ «Навігатор» вилучені книжки, які визнані такими, що ввезені в Україну без дозвільних документів.
Про це повідомляє Читомо.
Таке рішення ухвалене Держкомтелерадіо відповідно до статті 28-1 Закону України «Про видавничу справу». Троє фізичних осіб-підприємців сплатять штрафи (37 тисяч 230 гривень) за розповсюдження на території України без відповідних дозволів продукції, що виготовлена та ввезена з території держави-агресора.
Серед підприємців, які сплатять штрафи: ФОП Полов’яна В. І. (здійснював торгівлю на книжковому ринку «Петрівка»),  ФОП Песенкову О. Д. (магазин № 2, ТРЦ «Навігатор», м. Київ) та ФОП Харченка А.В.
Читайте також: Держкомтелерадіо заборонив книги Азарова та представників самопроголошеної “ДНР”
Раніше Держкомтелерадіо повідомив, що ФОП Харченка А.В. причетний до інтернет-магазину «yakaboo.ua», проте пізніше видалив дану інформацію зі свого сайту.

“Фоп Харченко немає ніякого відношення до Якабу”, – зазначила Катерина Аврамчук, бренд-менеджер інтернет-магазину.

Держкомтелерадіо також закликав книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону.
Як відомо, 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.
Із повним текстом закону можна ознайомитися тут
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал