Кінофестиваль Docudays UA оголосив міжнародний конкурс DOCU/КОРОТКО

18-ий міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу DOCU/КОРОТКО.

Ми раді оголосити міжнародний конкурс DOCU/КОРОТКО 18 Docudays UA – повідомляється на сайті фестивалю docudays.ua.

У ньому змагатимуться 17 стрічок з різних куточків світу, серед яких дві — з України. Програмна координаторка Дар’я Бассель ділиться роздумами про фільми з програми:

«Цього року конкурс DOCU/КОРОТКО — це 17 фільмів, або 285 хвилин короткого метру. Усі стрічки ми покажемо в Україні вперше, а для деяких на Docudays UA відбудеться світова прем’єра. Географія фільмів з програми простягається від України до Канади, від Бразилії до Ірану, від Угорщини до Ізраїлю.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

17 різних історій — від документальної анімації до есеїстичної сповіді, — що осмислюють наш світ у всіх його прекрасних та сумних проявах.

17 спроб пізнати себе.

17 миттєвостей, які цієї весни нагадають вам про абсурдність, любов, біль та соціальні нерівності цього світу. А також про те, що вихід є доти, доки ми не втрачаємо надію».

До міжнародного короткометражного конкурсу ввійшли:

Усі фільми з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в кінотеатрі «Жовтень» та онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

 

Чільне фото: кадр з фільму «Безодня».

 

_____________

18 Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.