Кіно, серіали та розваги: в Україні транслюватимуть ще три іноземні канали

В Україні стануть доступними для перегляду ще три іноземні телеканали – «A Classic», «A First International» та «A Premier». Про це повідомляє ukrinform.ua.

Відповідне рішення ухвалила у четвер Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні, додавши ці канали до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає Укрінформ.

Як зазначається, з відповідним проханням до Національної ради звернулося ТОВ «Медіа Група Україна». Програми «A Classic», «A First International» і «A Premier» мають ліцензії на телевізійне мовлення Національної ради з електронних ЗМІ Латвійської Республіки.

«Це цілодобові телеканали, які транслюють фільми, серіали, пізнавальні та розважальні передачі. Фільми демонструються із позначками класифікації залежно від аудиторії, на яку вони розраховані, відповідно до Правил класифікації фільмів, встановлених регулятором Латвійської Республіки. Мова програм – російська, англійська (ліцензією на мовлення передбачено українську звукову доріжку, проте під час моніторингу її не було зафіксовано). Фільмів та передач, трансляцію яких заборонено на території України, не зафіксовано», – ідеться в повідомленні.

Національна рада проаналізувала документи та програмне наповнення іноземних телепрограм «A Classic», «A First International» і «A Premier» щодо відповідності вимогам статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і вирішила додати їх до переліку дозволених для ретрансляції.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомляється, відтепер Перелік іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, нараховуватиме 185 телеканалів.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.