Кілька мільярдерів гуртом подали позов проти виданої в Британії книги “Люди Путіна”, – Financial Times

Співвласник “Альфа-груп” Михайло Фрідман, голова ради директорів “Альфа-банку” Петро Авен, бізнесмен Шалва Чигиринський й компанія “Роснефть” подали позови до британського видавництва HarperCollins, яке надрукувало книгу “Люди Путіна”.

Вони стверджують, що викладене в книзі є наклепом, передає Еспресо.TV.

Книга, автором якої є колишня московська кореспондентка Financial Times Кетрін Белтон, вийшла в світ навесні 2020 року у Великій Британії. У ній розповідається про прихід Путіна до влади за допомогою КДБ-ФСБ та його зв’язках з олігархами.

В позовах, які надійшли до лондонського суду, йдеться про нібито наклепницькі відомості, що містяться в книзі, зазначає FT.

Представник Михайла Фрідмана повідомив виданню, що бізнесмени подали позови не змовляючись, між собою цю тему не обговорювали. Він вказав, що видавництво до цього відмовилося обговорювати запропоновані адвокатами заходи щодо виправлення ситуації.

“Роснефть” на запит щодо коментаря не відповіла.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

З Чигиринським видання зв’язатися не змогло.

Своєю чергою у видавництві HarperCollins заявили, що захищатимуть “проривну книгу”, яка, на їхню думку, представляє суспільний інтерес.

У березні цього року також стало відомо, що в суд на це ж видавництво подав Роман Абрамович, який порахував наклепом інформацію зі згадної книги про купівлю ним лондонського “Челсі” за особистим розпорядженням Путіна.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.