Кілька локацій і більше онлайну: в травні пройде Брюссельський книжковий фестиваль

Протягом п’яти днів у Брюсселі книжкова виставка запрошує познайомитися з найважливішими видавництвами, молодими письменниками й відомими авторами. Щорічно фестиваль відвідують понад 70 тисяч людей, а участь у ньому беруть півтори тисячі видавців. На майже 20 тисячах квадратних метрів виставкової площі відбувається понад 300 зустрічей і дискусій, участь у яких бере майже 500 учасників. Про це повідомляє chytomo.com.

З 2016 року особливу увагу організатори приділяють групам населення, які через певні обставини читають мало або взагалі не мають змоги читати: емігрантам, неписьменним, людям похилого віку, незрячим, людям, які потрапили в складні життєві ситуації тощо. Виставка прагне зруйнувати віртуальні, психологічні, економічні й соціальні бар’єри між книжкою й аудиторією, менш підготовленою до читання.

Також подія підтримує сталий розвиток і з 2007 року впроваджує ініціативи, націлені на зменшення свого екологічного сліду. Усі видавці, виробники та партнери, які беруть участь у виставці, мають дотримуватися принципу екологічної відповідальності. У 2021 році через пандемію Covid-19 фестиваль змінив локацію — події проходитимуть на різних майданчиках міста, а не на традиційній колишній промисловій площі Tour & Taxis. Через це дати проведення фестивалю теж розтягнуться в часі: з 6 до 16 травня.

Деталі за посиланням.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.