«Хто вс…авсь? Сурков! Російські джерела повідомили про арешт ще одного «винуватця» путінського провалу в Україні. Хто наступний?

Колишнього помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова відправили під домашній арешт, повідомив 11 квітня у Facebook ексдепутат Державної думи РФ, учасник Сил тероборони України Ілля Пономарьов.
“Ви сміятиметеся, але російські z-джерела повідомили нам про арешт Владислава Суркова: “Владислав Сурков перебуває під домашнім арештом. Наразі проводять слідчі заходи у справі про розкрадання на Донбасі із 2014 року”, – написав він.

Ексдепутат Держдуми не відкинув, що інформація може не підтвердитися.

“Міноборонівські завжди Суркова не любили й можуть мрію видавати за реальність. З іншого боку, хоча Путін звільнив ВЮС із посади свого помічника офіційним наказом ще в лютому 2020 року, досі Сурков як ніхто знає реальну ситуацію в сепаратистських псевдореспубліках і має там великі зв’язки. І він наближений до російських “ветеранів Донбасу”, – пояснив Пономарьов.

Він також зазначив, що Сурков “завжди був досить близьким” з очільником Чечні Рамзаном Кадировим і “очевидно, що багато чого академік не сам вигадує, а дотримується заповітів ВладиславЮріча”.

“Чекаємо на підтвердження або спростування інформації про арешт Суркова”, – наголосив Пономарьов.
Контекст:
Суркова вперше призначили помічником глави держави 2004 року, 2008-го він став першим заступником керівника адміністрації президента, 2011-го – заступником глави уряду. Працював помічником Путіна з вересня 2013 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Він був у складі російської делегації на перемовинах у нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які провели в Парижі 9 грудня 2019 року.

Путін звільнив Суркова 18 лютого 2020 року.

Менше ніж за місяць до цього директор російського Центру політичної кон’юнктури Олексій Чеснаков, якого називають наближеним до помічника Суркова, говорив, що той іде з держслужби “у зв’язку зі зміною курсу на українському напрямі”.
gordonua.com