Харукі Муракамі видасть нову книжку

Письменник зі світовою славою готує нову добірку з восьми оповідань «Від першої особи в однині». Time включив нову «літературну головоломку» Муракамі в перелік найочікуваніших книжок року.

Нова книжка Муракамі вже доступна для замовлення на Amazon, а надіслати покупцям книжку обіцяють вже в квітні. Про це повідомляє blog.yakaboo.ua.

Вісім оповідань добірки будуть присвячені різним темам: спогади про юність, роздуми про музику і пристрасну любові до бейсболу та джазових альбомів. Читач має сам вирішити що це: мемуари чи художня література. Критики пишуть, що письменник використовує факти біографії як приманку, щоб створити альтернативну історію життя. В новій книжці показано як сором’язливий письменник створює незвичайну літературу на основі свого життєвого досвіду, мрій і бажань.

Автор бестселерів у новій книжці пробує стирати кордони між мрією та реальністю  та перетворить свою біографію в літературну головоломку – не даремно захоплені оглядачі з New York Times Book Review назвали його «міфотворцем тисячоліття».

В одному з оповідань герой потайки одягає костюм і краватку — а потім гуляє по рідному місту, перетворюючись на невпізнавану особу. Але одного вечора його маскування раптово вийшло з-під контролю.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Особливість стилю Муракамі – дивитися на людей та речі особливим поглядом та підмічати цікаві деталі. Остання збірка оповідань під назвою «Чоловіки без жінок» виходила у Муракамі в 2014 році.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.