Харукі Муракамі розкритикував прем’єр-міністра Японії через пандемію

Харукі Муракамі у своїй радіопрограмі розкритикував прем’єр-міністра Японії за те, що він ігнорує зростання захворюваності на COVID-19 та пов’язані з цим проблеми.

Як повідомляє chytomo.com з посиланням  на Associated Press, відомий японський письменник Харукі Муракамі заявив, що прем’єр Йосіхіде Суґа ігнорує зростання кількості заражень коронавірусом і занепокоєння громадськості через пандемію.

Муракамі процитував коментар Суги про те, що «зараз ми бачимо вихід з довгого тунелю», який політик висловив у липні напередодні початку Олімпіади у Токіо. З початку Олімпійських ігор нові випадки заражень по всій країні зросли майже в п’ять разів, а в Токіо − більш ніж утричі.

«Якщо він справді побачив вихід, то у нього надзвичайно добрий зір як для його віку. Я ровесник пана Суґи, але я взагалі не бачу виходу. Здається, він не слухає інших, і, можливо, у нього є тільки очі, які добре бачать, або він бачить тільки те, що хоче бачити. Хоча ми все ще не бачимо виходу, ми повинні вижити, поки насправді не побачимо вихід, поки ми будемо використовувати все можливе», − сказав 72-річний Муракамі.

Йосіхіде Суґа став прем’єр-міністром Японії у вересні минулого року. Його вважають «надто оптимістичним» щодо ефективності вакцин. Також він зазнав критики через проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор, попри поширення захворювання та протести громадськості.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Минулого тижня він розширив надзвичайні заходи у боротьбі проти COVID-19, що охопили більшість Японії. Повністю вакцинованим стало близько 44% населення Японії. Суґа сподівається повністю вакцинувати всіх охочих до жовтня або листопада.

Харукі Муракамі (1949) − відомий японський письменник, есеїст, романіст, перекладач-постмодерніст. Його твори перекладені більше ніж п’ятдесятьма мовами світу. Найвідоміші з них «Норвезький ліс», «1Q84», «Полювання на овець», «Кафка на пляжі». У серпні 2018 року він став ведучим авторського щомісячного шоу «Радіо Муракамі» на Токіо FM.

Як відомо, у 2018 році Харукі Муракамі відмовився від номінації на «альтернативного Нобеля».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.