Картини Ройтбурда, Подерв’янського та інших художників продадуть на аукціоні, щоб зібрати на безпілотники для військових

Фонд Притули продає 10 картин картин про війну, щоб зібрати на 50 безпілотників для української армії. Майже всі роботи написані у перші дні повномасштабного наступу Росії або ж закінчені за лічені дні до її початку, пише НВ.

Придбати на аукціоні можна буде, зокрема, роботу Smoke on the water Владислава Шерешевського, яку він написав за день до потоплення крейсера Москва, In borsch we trust Олени Грозовської, “Повітряна тривога” Сергія Захарова, “Янгол ЗСУ” Матвія Вайсберга та “Кобзон у пеклі” Олексія Сая.

Лесь Подерв’янський передав на аукціон своє полотно “ВиПерДос” (“Виставка передового досвіду”) 2019 року, а родина одеського художника Олександра Ройтбурда — його картину 2018 року “Тривожна мандрівка”.

Лесь Подерев’янський “ВиПерДос” і Олександр Ройтбурд “Тривожна мандрівка”

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

100% коштів з продажу, який відбудеться на сайті аукціонного дому “Дукат” 8−15 червня, підуть на закупівлю 50 комплексів БПЛА Валькірія для глибинної аеророзвідки в тилу ворога та коригування артилерійського вогню.

Також галерея пропонує експонувати ці картини у майбутньому Музеї Перемоги, створення якого зараз обговорюється. Картини залишатимуться у власності тих, хто їх придбав, а поряд із роботами розміщуватимуться імена благодійників, які зробили інвестицію в перемогу України.

suspilne.media