Картину Ван Гога на арт’ярмарку в Нідерландах продали більш як за €4,5 мільйона

Картину нідерландського художника Вінсента ван Гога у рамках арт’ярмарку TEFAF у Маастрихті продали за понад 4,5 мільйона євро.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Картина Вінсента ван Гога була продана на щорічному ярмарку мистецтва та антикваріату Tefaf у Маастрихті. Новий власник заплатив за портрет понад 4,5 мільйона євро”, – зазначається в повідомленні.

Картина, а йдеться про портрет літньої жінки в білій шапочці, була написана в 1884 році, коли художник жив у нідерландському місті Нуенен. Картина виконана олійною фарбою на полотні розміром 63 на 48 сантиметрів.

Роботу виставила на продаж американська галерея M.S. Рау. Новий власник – приватна особа з приватним музеєм за межами Європи, пише L1 News. Що це за музей, поки невідомо. Однак зазначається, що він доступний для громадськості.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Tefaf вважається одним із найважливіших арт’ярмарків у світі й триватиме до четверга, 14 березня. Там представлені стенди понад 270 галеристів і антикварів із 22 країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, у музеї ван Гога в Амстердамі з’явився аудіогід українською мовою. Це – четвертий музей, який заговорив українською в Нідерландах.

Фото: ANP