Картину Пікассо продали на аукціоні за понад $103 млн

З молотка також пішли роботи Ван Гога, Моне, Ротко, Уорхола та інших митців.

Картина Пабло Пікассо «Жінка, що сидить біля вікна (Марія-Тереза)» була продана на аукціоні Christie’s в Нью-Йорку за 103,4 млн доларів.

Робота 1932 року пішла з молотка за 19 хвилин. Фінальна ціна склала $90 млн, але з урахуванням всіх додаткових виплат новий покупець заплатить за неї $103,4 млн. Перед торгами експерти оцінили її в $55 млн.

Як пише mind.ua з посиланням на France24, продаж підтверджує життєздатність арт-ринку, попри пандемію COVID-19, а також і особливий статус Пікассо.

Та ж картина була придбана всього вісім років тому на лондонському аукціоні за 28,6 млн фунтів ($44,8 млн).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Картина голландського імпресіоніста Вінсента Ван Гога «Трінкветайльскій міст» була продана майже за 3$9,3 млн (з урахуванням всіх додаткових виплат – $39,29 млн).

Робота Клода Моне «Міст Ватерлоо. Ефект туману» була продана більш ніж за $48 млн. Також серед проданих робіт картина Марка Ротко «Без назви» ($38,1 млн), «Дві Мерилін» Енді Уорхола ($15,8 млн), «Флейтист» Марка Шагала ($ 1,6 млн) та інші.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.