Картину Альбрехта Дюрера вартістю 50 млн випадково купили за $30

У США чоловік за $30 випадково придбав картину відомого німецького художника Альбрехта Дюрера, вартістю $50 млн.

Бізнесмен і поціновувач мистецтва 55-річний Кліффорд Шорер, запізнюючись на вечірку з нагоди виходу на пенсію подруги, натрапив на малюнок 500-річної давності.

Як повідомляє gazeta.ua, про це пише New York Post.

“Директорка Єльського центру британського мистецтва Емі Меєрс влаштовувала в 2019 році вечірку. Шорер забув подарунок удома, тож почав шукати можливі варіанти у Google. У торговця раритетами він купив збірку віршів Вільяма Блейка. Торговець і познайомив його з власником картини”, – йдеться у повідомленні.

Людина, яка заробляла на життя купівлею та продажем уживаних товарів, за безцінь купила малюнок на розпродажі в Конкорді. Продаж відбувся у 2016 році, після смерті архітектора Жана-Поля Карліхана, який успадкував цей витвір від свого діда. Той купив картину у Парижі в 1919 році. Побачивши гравюру, Шорер одразу ж авансував продавцю $100 тис.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За три тижні він отримав оцінку справжності по електронній пошті. Дюрер мав водяний знак – тризуб із кільцем, який підтвердив, що це картина XVI ст.

Шорер планує продати картину Дюрера, але не знає, коли це може статися.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.