Кабмін дозволив найкращим іноземним вишам відкривати філії в Україні. Російським — заборонено

Кабінет Міністрів надав можливість створення територіальних структурних підрозділів найкращих іноземних вищих навчальних закладів в Україні, повідомляє Міністерство освіти і науки.

“Заклади вищої освіти України активно продовжують інтегруватися до  Європейського освітнього простору. Щоб стати на крок ближче до Європейського Союзу, ми відкриваємо нові кордони. Тож відтепер на території Україні передбачено можливість утворення територіальних відокремлених структурних підрозділів іноземних закладів вищої освіти. Отже, найкращі світові практики сфери вищої освіти будуть реалізовуватися і в українських університетах”, – як повідомляє ua.interfax.com.ua, про це йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зазначається, що провадження освітньої діяльності територіально відокремленим структурним підрозділом іноземного закладу вищої освіти здійснюватиметься на підставі дозволу, виданого МОН.

Іноземний заклад вищої освіти при поданні документів має входити до одного з міжнародних рейтингів QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities – World Top 500 Universities і посідати при цьому місце не нижче ніж 3000.

“Не надаватиметься дозвіл на утворення територіально відокремленого структурного підрозділу іноземного закладу вищої освіти, який є юридичною особою з іноземними інвестиціями держави-агресора або держави-окупанта або юридичною особою, зареєстрованою на території держави-агресора або держави-окупанта, або юридичною особою, кінцевий бенефіціарний власник (контролер) якої є резидентом держави-агресора або держави-окупанта”, – йдеться в повідомленні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.