Кабельний оператор Латвії припинив ретрансляцію чотирьох російських телеканалів

У Латвії кабельний оператор Tet з 1 лютого припинило ретрансляцію російських телеканалів «НТВ Мир», «Рен ТВ Балтия», «Кинокомедия» і «Киномикс» через неясності в праві на представлення каналів і занепокоєння щодо дотримання режиму санкцій. Як інформує detector.media, про це повідомила компанія.

Компанія Tet питала в розповсюджувача каналів у Латвії SIA «TEM LV» (частина медіахолдингу «Балтійський медіаальянс») про права на ретрансляцію цих каналів, однак не отримала юридично обґрунтованого пояснення.

Компанія не може оцінити ризики, тому вирішила припинити ретрансляцію цих каналів. Їх можуть замінити канали LTV7, 1+2, 3+, «Мир», TVCi, «Дождь», UATV, «Здоров’я ТВ», Eureka HD, «Пятница», Current Time, TV21.

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року латвійська Служба державної безпеки провела обшуки в офісах компанії «Балтійський медіаальянс» в Ризі та Таллінні в справі про можливе порушення міжнародних санкцій за попередньою домовленістю. Служба держбезпеки Латвії повідомила, що отримана в ході розслідування інформація дозволяє підозрювати, що група осіб за попередньою змовою забезпечила доступ до фінансових і господарських ресурсів у великих обсягах особі, проти якої введені санкції ЄС за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

SIA «Baltijas mediju alianse» («Балтійський медіаальянс») висунули звинувачення в порушенні санкцій ЄС.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Компанія «Балтійський медіаальянс» транслюяє близько 25 телеканалів, включаючи російськомовні «Перший балтійський канал», «Перший балтійський музичний канал» і «Рен-ТВ Балтика».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.