Іздрикові запраглось публічних відвертостей у стилі ню

10 років мріяв про фотосесію ню письменник Юрій Іздрик.

Про це розповів під час презентації поетичного фотоальбому Naked One. Захід відбувся в рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, пише журнал “Країна”.

“Дотягнув до такого віку, коли вже не уникнути питання тіпа “дядя, а шо ж у 58 років труси знімаєш? На це запитання в мене є кілька відповідей”, – каже Іздрик.

“По-перше, тому що це красиво. Хоч би яким смішним здавалося, коли це говорить людина мого віку. Я задоволений своїм тілом і переконаний, що можу так само сміливо демонструвати, як і свої вірші та музичні вправи.

Як лібертаріанець я симпатизую гаслу “Моє тіло – моє діло”. Ми такий високо цивілізований біологічний вид, а чомусь у XXI столітті все ще стигматизуємо секс як практику. Хоча в результаті нього кожна жива істота на цій планеті ввійшла в життя. Не може бути пристойних і непристойних частин тіла. Це якось по-дурному. Як можна настільки себе не любити?

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також це моя відповідь на карантин і весь маразм, із ним пов’язаний. Зокрема, ходіння людей у масках. Ще рік тому здалося б неможливим, а зараз стало суспільною нормою. Але ми маємо дивитися на чуже обличчя, зчитувати його. Наш соціальний устрій пов’язаний з обміном емоціями. І коли не бачимо облич, позбавлені важливої для нашого мозку інформації. Тому, якщо продовжуватимемо ходити в масках, архаїзація суспільства зайде ще далі. Настільки, що ходитимемо знову в паранджі, а ідентифікуватимемо одне одного за геніталіями. Тому в цій книжці запропоновано таку візію світу, можливість ідентифікації, соціалізації”.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.